داستان ما
داستان از آنجا شروع شد که چند سال پیش تعدادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های مونترال که خودشون سالهای اول زندگی در مونترال را سپری کرده بودن و میدونستند دانشجویان تازه وارد در روزهای اول مهاجرت با چه چالشهایی دست و پنجه نرم میکنند، آستین همت بالا زدن تا به جای کمکها و راهنمایی های فردی، روند کمکها و تبادل تجربیات را به نحو بهتر، منسجمتر و منظم تر (مثلا از طریق یک کارگاه عمومی و رایگان) به هموطنانشون ارائه بدن اولین کارگاه آموزشی برای دانشجویان فارسی زبان و تازه وارد شهر مونترال در ژانویه سال ۲۰۱۶ توسط کانون توحید مونترال برگزار و با استقبال بسیار خوبی روبرو شد. در اون کارگاه دو روزه، مطالبی درباره مهمترین نیازها و سؤالاتی که یک دانشجوی تازه وارد میتونه داشته باشه، ارائه شد. مطالبی درباره حمل و نقل شهری، خرید خط تلفن، نحوه اجاره منزل در مونترال، انواع بیمه های دانشجویی، خرید وسایل منزل و مواد غذایی، کار و تفریح در مونترال و غیره. ارائه دهندگان مطالب در این کارگاه دو روزه از میان دانشجویان با تجربه تری انتخاب میشن که خودشون این اطلاعات را بر اساس تجربه و شنیده ها جمع آوری کردن و حاضر اند داوطلبانه با تازه واردین به اشتراک بذارن و اونها رو راهنمایی کنند. برای اطمینان از بروز بودن مطالب و بالا بودن کیفیت کار، محتوای همه ارائه ها، قبل از روز کارگاه و در یک ارائه آزمایشی توسط کمیته .برگزاری کارگاه مورد بررسی قرار میگیره و در صورت لزوم با کمک خود ارائه دهنده، تکمیل و اصلاح میشه.
اعضای کمیته اجرایی هر دوره کارگاه هم از بین داوطلبین و یا حتی شرکت کنندگان ترمهای قبلی بر اساس اعلام آمادگی خودشون برای کمک، تشکیل میشه و طبیعتا هر بار به صورت چرخشی تغییر میکنه. این کارگاه ها علاوه بر اینکه بستری برای انتقال تجربیات دانشجویان با تجربه تر به تازه واردین فراهم میکنه، بهانه ای میشه برای پیدا کردن دوستان جدید از میان هموطنان و در یک فضای صمیمی. به طوری که بعد از کارگاه هم این ارتباطها و روند تبادل تجربیات میتونه حفظ بشه.
از آن زمان تاکنون در ابتدای ترم های تحصیلی پاییز و زمستان هر سال، کارگاه مشابهی برگزار شده و دست اندرکاران کارگاه این روزها در حال برنامه ریزی دوازدهمین دوره کارگاه برای ترم پاییز سال 2021 هستن
اهداف کارگاه های دانشجویی
ارایه اطلاعات صحیح و دقیق برای شروع زندگی راحت و کم هزینه
